DEPOSITUM. NOSE-2-TAIL. 1/8 UNGKVÆG AF KØDRACER. UDLEVERING 26/10 2018

DEPOSITUM. NOSE-2-TAIL. 1/8 UNGKVÆG AF KØDRACER. UDLEVERING 26/10 2018

900.00

DEPOSITUM PÅ 1/8 ungkvæg af dyr fra blandede kødracer, bl.a. limousine og herford. 

1/8 ungkvæg vejer ca. 35-40 kg. og koster 80 kr pr kg. Der betales et depositum på 900 kr ved bestilling. Ved afhentning laves endelig afregning.

Kødet har hængt og modnet hos slagteren i lidt over 2 uger.

1/8 dyr vejer ca. 35-40 kg og er finparteret, som slagteren har vurderet bedst - med alt fra velhængte og modne bøffer og stege fra eksempelvis mørbrad, højreb og filet, til gode klassiske stege som culotte og roastbeef, til tern og gode simrestykker som osso bucco og bryst. Der er også hakket kød, stegeben og indmad med. 

Kødet er mærket af slagteren og fint præsenteret i to kødkasser. Lige til at tage med hjem og pakke i fryseposer. Når kødet er pakket, svarer det til ca. 2 fyldte bæreposer med kød.

Kødet skal afhentes i gårdbutikken på Hegnsholt fredag d. 26/10  kl. 14.00-18.

Der vil på dagen være mulighed for at købe kaffe, varm kakao, kage og besøge foldene med gårdens dyr.

Hakket kød bør anvendes eller fryses ned samme dag, som det er hakket. Øvrigt kød kan holde sig på køl i mindst 4-5 dage. Alt kød på frost kan holde sig 6-12 måneder.

Kødet er ikke certificeret økologisk. Dyrene er købt som unge kalve fra en ikke-økologisk gård. Men de har levet det meste af deres liv - foråret, sommeren og efteråret på økologiske jorde, under forhold som lever op til økologikravene, og de har levet af det økologiske græs på markerne.

Hegnsholt har denne sæson haft en lille prøveproduktion på kalve hos Johannes far, som bor ved Aså i Nordjylland. Strandfoldene er forholdsvis vandholdige og har kunnet holde sig grønne trods sommerens tørke. Strandfoldene ligger indkranset mellem strand og skov, helt ugenert for al trafik og støj.  

Johannes far er landmand, men pensioneret. Han har haft stor glæde af at passe kalvene denne sæson. Hvis salget af kødet bliver en succes, vil vi overveje også til næste år at holde kalve hos Johannes far.

Quantity:
Add To Cart