DEN LILLE, NEMME KASSE - KØD FRA UNGKVÆG AF KØDRACER. UDLEVERING 26. og 27/10 2018

DEN LILLE, NEMME KASSE - KØD FRA UNGKVÆG AF KØDRACER. UDLEVERING 26. og 27/10 2018

950.00

Den lille, nemme kasse indeholder i alt 5 kg krogmodnet kød:

Kød fra kødracer, der har lavet naturpleje på Natura2000 skoveng, levet af græs, og som ikke har fået medicin. Kødet krogmodnes hos slagteren i 18 dage.

4 kg velhængte og modne bøffer fra det bedste fra dyret (ryg og bagende), skåret og fordelt, som slagteren vurderer bedst. Der vil være 4-5 forskellige slags bøffer og steaks, eksempelvis entrecote, højrebsbøffer, ribeye og t-bonesteaks.

Samt 1 kg. tern til f.eks. gullash, suppe eller andre gode simreretter.

Du sparer ca. 15% ved at købe kødet samlet ift. gårdbutikkens udsalgspriser.

Kødet udleveres pænt præsenteret i en lille kasse. Alle udskæringer er mærkede og klar til, at du selv kan fordele det i frostposer i de størrelser, du ønsker.

Kødet skal afhentes i gårdbutikken på Hegnsholt fredag d. 26/10  kl. 14.00-18 eller lørdag d. 27/10 kl. 9-18. Eller Det Lille Grønttorv på Holsteinsgade 58, 2100 Kbh Ø fredag kl. 16-18. Ved afhentning hos Det Lille Grønttorv lægges der 100 kr. oveni bestillingen. Beløbet dækker Det Lille Grønttorvs omkostninger og tid og betales ved afhentning. Send en mail til johanne@schimming.dk, hvis du ønsker at afhente hos Det Lille Grønttorv.

Har du også bestilt hakket kød, bør det afhentes fredag, da hakket kød bør anvendes eller fryses ned samme dag, som det er hakket af slagteren.

Øvrigt kød (bøffer, tern mv) kan holde sig på køl i mindst 4-5 dage. Alt kød på frost kan holde sig 6-12 måneder.

Der vil på dagen være mulighed for at købe kaffe, varm kakao, kage og besøge foldene med gårdens dyr.

Kødet er under omlægning til økologi. Dyrene er købt som unge kalve fra en ikke-økologisk gård. Men de har levet det meste af deres liv - foråret, sommeren og efteråret på økologiske jorde, under forhold som lever op til økologikravene, og de har levet af det økologiske græs på markerne.

Hegnsholt har denne sæson haft en lille prøveproduktion på kalve hos Johannes far, som bor ved Aså i Nordjylland. Strandfoldene er forholdsvis vandholdige og har kunnet holde sig grønne trods sommerens tørke. Strandfoldene ligger indkranset mellem strand og skov, helt ugenert for al trafik og støj.  

Johannes far er landmand, men pensioneret. Han har haft stor glæde af at passe kalvene denne sæson. Hvis salget af kødet bliver en succes, vil vi overveje også til næste år at holde kalve hos Johannes far.

Quantity:
Add To Cart