Cart 0

Absolut trivsel
– mere end ’blot’ økologi

 
 

Økologiens principper garanterer dig som forbruger, at man som landmand arbejder med forsigtighed og hensyntagen til både mennesker, dyr og miljø i produktionen. Derfor er alle Hegnsholts produkter certificerede.

Men økologien er blot den base, vi bygger hele vores produktion på. Oven på den arbejder vi med lokale løsninger i en absolut håndholdt produktion, som både udfordrer økologiens kompromiser og begrænsninger i forhold til dyrenes trivsel og gårdens volumen – men også grænserne for hvilken kvalitet, vi kan skabe.

På Hegnsholt går vi derfor flere skridt videre:

Udeliv hele livet ­ Vores grise og får kan søge ly efter behov. Høns og kyllinger lukkes ind for natten i flytbare huse. Om dagen er alle dyr ude, finder føde og lever et roligt og socialt liv, der matcher deres instinkter.

Et liv som dyr – Kyllingerne vokser op som dyr – ikke som produktionsenheder – i tryghed med en adoptivmor, der lærer dem at finde føde. Kyllingernes levetid er minimum 90 og gerne op til 120 dage. Grisene kastreres ikke og går aldrig med næsering og kan rode i jorden alt det, de vil. 

Instinkter i fokus Alle hønsegrupperne har selskab af en hane. Skrukke høner udlever deres moderlige instinkt med ansvar for en flok kyllinger. Grislingerne lever hele livet på friland og bliver ikke fravænnet og sat på stald efter 7 uger, men fortsætter med at die, til det naturligt afsluttes efter 3-4 måneder.

Små, mobile flokstørrelser – mens økologien tillader hhv. 3000 høns og 4800 kyllinger i stald med fast hønsegård, bor vores dyr i små grupper i flytbare huse.

Naturlig kost og fodring  Alle gårdens dyr lever primært af frisk græs og insekter som de selv finder. Vi supplerer med økologisk overskuds­grønt og brød fra restaurationer i København samt minimalt proteintilskud.